» Hem        » Stugor att hyra        » Om Sankt Anna        » Kontakta oss        » Länkar        » Om oss

Om Sankt Anna skärgård

Sankt Anna Skärgård är en av tre skärgårdar i Östergötland och ligger mellan Arkösunds skärgård i norr och Gryts skärgård i söder. Sankt Anna skärgård har fått sit namn efter kyrkbyn Sankt Anna (Sankt Anna socken).

Med över tusen öar och flera unika naturreservat är Sankt Anna skärgård en storslagen del av den orörda östgötaskärgården. Skärgården är bred och den yttre delen väldigt finskuren med många mindre låga öar och skär. Dessutom är Sankt Anna skärgård en levande miljö under hela året och många bofasta lever och arbetar här.

Sankt Anna skärgård har en unik natur med många olika naturtyper - från innerskärgårdens blandskog och hagmarker till ytterskärgårdens karga klippor med vindpinad vegetation, som erbjuder hänförande naturupplevelser och sköna äventyr. Eftersom vi har ett av Sveriges högsta antal soltimmar är chansen stor att man kan få njuta av sol, värme och bad.

Badplatser finns vid Sanden, Källbukten och Kalvholm. Andra populära aktiviteter är t ex kajakpaddling, fiske och skärgårdsturer. Vill man åka bil ett stycke så kan det kanske passa med ett besök på Kolmårdens djurpark eller ett besök i Söderköping som är en vacker och trevlig stad att vandra i.

Turistinformation och fika vid Edgars som är ett tillgängligt skärgårdshemman, där kan man se naturen i havängen med lättillgänglig promenadslinga och informationsplanscher om växter och djur.

Copyright © SanktAnnaSkargard.se 2011 - 2021